Бизнис
5. May 2016 - 15:56

Непроменети цените на угостителските услуги

Цените на угостителските услуги во април годинава се на исто ниво со претходниот месец, а се зголемени за 0,3 отсто во споредба со ланскиот април.

Според податоците на Државниот завод за статистика, зголемување за 0,1 отсто е забележано во групата Храна.

Цените на угостителските услуги, пак, за првите четири месеци од годинава се повисоки за 0,4 отсто од истиот период лани, додека во однос на декември 2015 година остана на исто ниво.