Македонија
15. September 2021 - 19:05

Нефи Усеини ја предводи советничката листа на ДУИ во Охрид

Охридскиот бизнисмен Нефи Усеини ја предводи советничката листа на ДУИ во Охрид на претстојните локални избори.

Списокот на кандидати за советници го објави партијата.

Усеини беше советник и во актуелниоот состав, но лани поднесе оставка. Тој ѝ е познат на јавноста по повеќе скандали, од кои најпознат е случајот со терасата-дивоградба на неговата пицерија во центарот на Охрид, кај стариот Чинар.