Македонија
28. September 2017 - 13:44

НБРМ пушти во оптек ковани пари со „Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија“ и „Тркало на среќата“

Народната банка на Република Македонија одлучи да пушти во оптек кована пара за колекционерски цели „Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија“, со апоен од 100 денари во количина од 5000 парчиња.

НБРМ донесе одлука и за пуштање во оптек кованата пара за колекционерски цели „Тркало на среќата“, со апоен од 10 денари во количина од 7000 парчиња