Технологија
13. July 2022 - 15:28

НАСА ги претстави најдеталните фотографии од универзумот направени досега од моќниот телескоп Џејмс Веб

НАСА ја откри првата фотографија во боја направена од вселенскиот телескоп Џејмс Веб, опишувајќи ја како „најдлабоката и најостра инфрацрвена фотографија од далечната вселена досега“.

Фотографијата прикажува група галаксии наречени SMACS 0723, објави американската вселенска агенција.

Вчера, НАСА претстави нови фотографии и откритија на Џејмс Веб.

Фотографиите претставени во продолжение, вклучувајќи ја и првата фотографија.