Македонија
15. April 2021 - 21:43

Напната атмосфера во Собранието пред донесувањето на петтиот пакет економски мерки

Откако вечерва беше закажана седница за конечно донесување на законите од петтиот пакет економски меркки, атмосферата во парламентот стана напната. 

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ побара директно да се гласаат мерките кои ги чекаат граѓаните и компаниите повеќе од 2 месеци без да се гласаат други точки ставени на претходна седница што ја продолжи собранискиот спикиер Џафери.

Со цел да не се обезбеди кворум за овие точки опозицијата ја напушти собраниската сала што предизвика очигледна нервоза кај Џафери.

Еве дел од атмосферата во Собранието:

 

 

Катерина Нешкова