Македонија
23. September 2020 - 12:15

Наместо казна затвор или 2.000 евра казна, прекршителите на полицискиот час метат улици

Пробацијата во Македонија е донесена со закон во 2015та година, а активно се спроведува веќе 2 години.

Примената на општокористната работа како санкција за прекршителите на законот се почесто ќе ја гледаме, но еве кои се условите и какви се контролите врз оние кои казната ќе ја платат на овој начин.