Македонија
11. јуни 2019 - 21:41

На ЛГБТ собирот во Скопје, им ставале полови органи на христијански светци

Во склоп на Недела на гордоста припадниците на ЛГБТ,  приредија сексуални перформанси во Музејот на современа уметност. 
 
Тие на различни начини се обидоа да ја исмеат верата. На перформансот  имало гол маж облечен како православен свештеник кој општи со гол светец кој има полов орган.
 
Меѓу присутните беа и познати личности, како режисерот и интелектуалец Слободан Унковски, деканот на ФОН Љубомир Данаилов Фрчкоски и поранешниот министер за култура Роберт Алаѓозовски.