Свет
14. February 2018 - 12:04

На дното од океанот пронајдена е огромна пирамида: Се верува дека таа ги крие доказите за древната Атлантида, а еве што велат теоритичарите на заговор

Пирамида била пронајдена на дното на океанот, а многу истражувачи веруваат дека тоа би можело да обезбеди вистински доказ за митската Атлантида.
 
На Гугл мапата беше пронајдена во Тихиот Океан, во близина на мексиканското крајбрежје. Големината на објектот се проценува меѓу 5,5 и 17,7 километри.
 
Авторот на откритието е Аргентинецот Марсел Игуасуста, а видео за откритието е објавено на  Јутјуб каде се отворени  бројни шпекулации за тоа што може да се направи. Некои тврдат дека се 
остатоци од антички потопен град, НЛО, или дури и странска база.
 
Сем тврди дека станува збор за НЛО кое е оставено под вода. 
 
"Се работи за совршена пирамида, со неизвесна  проценка, нејзината должина би можела да достигне скоро 18 километри", рече експертот за теоријата за странци заговор за Скот К. Варинг.
 
"Дури и ако ова не е НЛО што слета во океанот и кој се користело  како странска база, тоа се уште е монументално откритие", рече тој.
 
"Пирамидата од 13,5 километри, најголемата досега која е видена во светот, и се наоѓа близу до Мексико, во близина на античкиот Мајан и пирамидите на Асташија. Само воземјани  можат да направат нешто слично ", вели тој.
 
Други сметаат дека тоа би можело да биде древен потонат град, па дури и Атлантис.
 
Се разбира, има и такви кои велат дека тоа е само една подводна планина. 
 
"Не разбирам зошто тврдите дека ова е НЛО? Да, тоа е неидентификуван објект (иако најверојатно поради тоа што е планина на морското дно), но не лета, така што дефинитивно не е НЛО", стои во еден од коментарите под видеото