Македонија
5. January 2019 - 12:50

МЖСПП апелира да не се палат бадникови огнови на отворено

Министерството за животна средина и просторно планирање денеска преку соопштение упатува апел до граѓаните на Република Македонија да се воздржат од палењето на бадникови огнови на отворено, со цел да се избегне дополнителното загадување на амбиенталниот воздух.

Исто така, од Министерството ја поздравуваат одлуката на Град Скопје и скопските општини да не донираат дрва за бадниковите огнови и во исто време апелираат до другите општини во државата да се приклучат кон оваа иницијатива.