Македонија
13. јуни 2019 - 16:51

МВР бара 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи денеска објави оглас за вработување на 600 полицајци во повеќе сектори низ Македонија.
 
Во огласот се наведени потребните услови за да може некој да конкурира. Меѓу другото, потребно е најмалку средно образование, добро познавање на македонскиот јазик, одредена височина за жени и за мажи и посебни психо-физички способности.
 
Конкурсот трае 15 денови.
 
На овој линк се сите потребни услови и документи :