Македонија
16. January 2020 - 16:30

Мизрахи обвинува за не хумани услови во заводот во Демир Капија, Шкријељ бара да биде конструктивна

Техничката министерка за труд ис оцијлана политика Рашела Мизрахи, по посетата на специјалниот завод  Демир Капија обивни дека штитениците таму се сместени во нехумани услови. Немаат никаква нега ниту доволен број на негуватели. Мизрахи обвини дека освен што се бојадисани ѕидовите,  ништо друго не било направено од најавените поправки во овој завод.

Дополнителниот заменик Санела Шкријељ ја повика Мизрахи да работат заедно во интерес на граѓаните и тие да не  бидат жртва на дневно политички препукувања.

Стечајните работници од утре ќе можат  во центрите да понесуваат брања за остварување на правото на месечен надоместок во висина од 8000 денари до пензионирање.