Живот
23. April 2018 - 12:08

Мистериозна смрт на диџејот Авичи: Двете обдукции откриле само една работа, но тоа не го убило

Обдукциите врз телото на шведскиот диџеј Тим Берглинг, познат по уметничкото име Авичи, не покажале ништо сомнително во врска со неговата смрт, пренесуваат шведските медиуми. 
 
Како наведува полицијата во Оман направила две обдукции врз телото на Авичи кој во петокот почина во Оман.
 
Медиумите наведуваат, повикувајќи се на информациите на неименуван полицаец во Оман, дека обдукциите не покажале ништо сомнително  и дека е исклучено убиството како причина на смртта на диџејот. 
 
СВТ додава дека телото на диџејот е подготвено за да биде испратено во Шведска, родената земја на Авичи.