Македонија
2. February 2016 - 8:21

Министерот Попоски на неформален состанок на ПСЈИЕ во Софија

 
Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска во Софија ќе учествува на неформален состанок на министрите за надворешни работи на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ).
 
Како што информира МНР, предвидено е Попоски да има обраќање во кое ќе ги изнесе ставовите на Република Македонија во однос на актуелните случувања во регионот, со посебен акцент на состојбата со миграциите и бегалската криза и нивното влијание врз вкупните состојби и соработката во регионот и пошироко.
 
На маргините на настанот, предвидено е Попоски да оствари и билатерални средби.