Македонија
17. March 2016 - 10:35

Министерката Ташевска-Ременски во работна посета на Куманово

Министерката за труд и социјална политика Фросина Ташевска-Ременски денеска ќе престојува во работна посета на Куманово при што ќе посети неколку институции под надлежност на Министерството.

Министерката Ташевска-Ременски ќе го посети Дневниот центар за лица со посебни потреби, ќе присуствува пуштање во употреба на Центар за ран детски развој, а ќе го посети и Центарот за социјална работа при што ќе оствари средба со в.д. директорката Александра Арсовска и со вработените.

Во рамки на посетата на Куманово министерката Ташевска-Ременски ќе го посети Транзитниот прифатен центар за мигранти во Табановце, и одделението во Липково што е во слокп на ЈУМЦСР Куманово. 

Ново на Сител