Македонија
25. November 2020 - 13:04

Миле Јанакиески тестиран дома за Ковид-19 па донесен на судење

Поранешниот министер за транспорт и врски денеска бил тестиран дома за присуство на коронавирус.

Откако неговиот адвокат го известил судијата Горан Бошевски кој го води случајот Траекторија, дека има решение за самоизолација, судијата Бошевски ја контактирал ПС Карпош која го известила дека Јанакиески ќе биде донесен со задоцнување. Во меѓувреме, Јанакиески бил тестиран во својот дом со брз тест. Резултатот бил негативен па тој е спроведен во Основниот кривичен суд.

 

Зоран Јаневски