Македонија
18. March 2023 - 16:42

Мицкоски: Уставни промени во овој пратенички состав нема да има

Пoстапката за промена на Уставот која владата најавува дека ќе ја отвори оваа пролет е процес кој ќе се удри во ѕид. 

Опозицискиот лидер Мицкоски и денеска од Охрид го повтори ставот. Измени на уставот во овој парламентарен состав нема да има

Мицкоски по преземањето на власта најави и одговорност за надзорот на изградбата на коридорите.

Опозицијата и натаму останува на барањето за предвремени избори изразувајќи подготвеност да се откаже од пржинската влада, понуда која власта веднаш ја одби најавувајќи редовни избори во 2024.