Свет
17. July 2019 - 19:03

Меј: Без разлика кој пат ќе го избере Британија, мора да биде одржлив

Премиерката во заминување на Велика Британија Тереза Меј денеска рече дека без разлика кој пат за излез од ЕУ да го избере Велика Британија, тој можа да биде одржлив на долги патеки.

Меј истакна дека е неопходен некој вид компромис во екот на растечки поделби.

Во својот последен голем говор пред заминувањето од премиерската функција следната недела, Меј, меѓу другото, изрази загриженост за состојбата на политиката и истакна дека подготвеноста на компромис „излегла од мода“.