Македонија
27. July 2020 - 20:05

Масовен протест на Алијанса на Албанците и Алтернатива

Без маски и без социјална дистанца, со албански знамиња како и со знамиња на САД и Европската унија, вака помина протестната поворка на Алијанса на Албанците и Алтернатива покрај владината зграда. 

Со свиркање и повици против гласачкиот систем се упатија кон зградата на Делегацијата на Европската унија во центарот на градот, каде што ќе се одржи главниот собир од кој се очекуваат пораки за почитување на гласачкото право и изборниот грабеж кој според Алијанса на Албанците и Алтернатива е направен од страна на ДУИ.

Сања Сеизова Мрмова