Бизарно но вистинито
22. January 2018 - 10:03

Манијак снимен како фаќа малолетни деца

Безбедносните камери снимија морбиден момент во кој манијак крај едни грмушки фаќа 11-годишно девојче кое си одеше на школо. Бизарната и вознемирувачка случка се случи во англиски Манчестер.

На снимката се гледа како од левата страна доаѓа девојче во розово капутче и пластична ќеса. Наското и мажот во темна јакна и панталони ја преминува крстосницата. Врз главата носи голема качулка. Го следи девојчето, Таа по сè изгледа сфаќа дека ја следи, бидејќи го забрзува чекорот. Типот ја стигна кај дрвата и се гледа како ја фаќа.

Снимката потоа прескокнува неколку моменит, па го дава девојчето како си заминува. А потоа го дава кадарот во кој девојчето бега и понатаму држејќи ја пластичната ќеса.

Морбидната снимка која на 10 јануари ја снимија камерите на приватен објект беше предадена на полицијата во Манчестер, која потврди дека е покрената истрага. Девојчето успеа да му побегне на напаѓачот, а школото ги предупреди родителите на таа област. Во известувањето до родителите се истакнува дека еден ден пред нападот кој го снимиле камерите, пријавен е сличен инцидент.