Живот
3. August 2015 - 11:02

Mалку поинакво место од предходното покажа како функционира Магнусовиот ефект

Се сеќавате ли на неверојатниот кошаркарски трик кој покажа како функционира Магнусовиот ефект? Овој пат имаме нов пример за тоа, но од малку поинакво место. Ќе забележите дека топката не паѓа туку буквално лета кон површината.