Македонија
7. May 2021 - 9:41

Македонскиот полициски синдикат го честита Денот на полицијата 7 Мај

Сите ние  припадниците на Министерството за внатрешни работи, денес кога го прославуваме овој голем празник за нас треба да бидеме свесни за нашата света обврска,  да му служиме и да го штитиме сопствениот народ, сопствената држава, притоа  максимално посветувајќи се да ја гарантираме нејзината стабилност и безбзбедност.

Почитувани колеги, години наназат покажавме дека сме на висина на задачата,  покажавме и докажавме дека постои и волја и знаење и капацитет како да се справиме со најтешките ситуации.

Вечно ќе ги паметиме хероите кои ги загубија своите животи бранејќи ја нашата татковина, а истите треба да бидат пример за сите нас како бескомпромисно се штити Уставот и законите на Република Македонија.

Нека ни е честит  7-ми мај – Денот на полицијата

Македонски полициски синдикат