Спорт плус
31. March 2023 - 18:36

Македонската Кик бокс Маи Таи федерација отпатува за Белград на Европскиот куп СРБИЈА ОПЕН

Македонската Кик бокс Маи Таи федерација отпатува за Белград на Европскиот куп СРБИЈА ОПЕН кој ке се одржи од 31 Март до 2 Април.

Нашата репрезентација е составена од 117 членови од кој 90 натпреварувачи и 27 тренери.

Репрезентацијата ја предводи Претседателот Дејан Митровски-Урко кој изјави дека на ваквите европски и светски купови се посетени од многу борци од европските земји и се добар тест да видиме до кај се спремни нашите натпреварувачи каде стекнуваат нови искуства и рутина борејки се со искусни борци.