Џет-Сет
1. September 2015 - 8:53

Мајли Сајрус - Јас сум пансексуалка

Пејачката позната по својот бурен начин на живот, провокативно облекување, но и врските како со мажи, така и со девојки, Мајли Сајрус изјави дека е пансексуалка. 

По шпекулациите за љубовната ориентација на пејачката, се огласи и самата таа, објаснувајќи за што станува збор. 

- Многу сум отворена во тој поглед. Јас сум пансексуалка, но не сум во врска. Имам 22 години, излегувам, но го менувам стилот на секои две недели, како и лицата со кои сум во врска, изјави младата пејачка во интервју за британскиот магазин „Ели“. 

Пансексуалност е сексуална ориентација слична на бисексуалност, но пофлексибилна. Пансексуалците можат да уживаат во разни видови сексуалност и врски со мажи, жени, трансродови, андрогини и родово неопределени лица.