Балкан
9. September 2015 - 12:22

Mајката на Блаженка завиена во црно: Двегодишниот Марко ја довикува мртвата мајка

 
Весна Наход, мајката на Блаженка која загина во страшна сообраќајка во Србија, со солзи во очите раскажува за нејзиното мало внуче кое ја довикува мртвата мајка.
 
- Ќерката ми се јави и ми кажа каде е. Тоа беше нашиот последен разговор. Веќе никогаш нема да и го чујам гласот, вели 51-годишната мајка која е завиена во црно.
 
Тажна и потиштена од загубата, таа собра сили и за српскот Курир си ја отвори душата: -Како мала остана без татко за време на војната. Многу бевме поврзани. Беше многу среќна само што се врати од пат. Сепак, имав лошо претчувство, вели таа.
 
Блаженка сега најмногу се грижи за двегодишниот вник Марко кој остана без родител. 
 
- Како да му кажам дека мајка му повеќе ја нема. Тоа е мало дете, нема да разбере, ќе биде скршено. Постојано ја довикува. Прашува кога ќе дојде мама дома бидејќи му недостасува. Не сакам да биде тука кога ќе ја закопуваме.
 
Инаку, погребот е денеска во 13 часот.