Македонија
4. December 2023 - 18:22

Магла со видливост од 100 метри на планискиот премин Ѓавато

Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно во зимски услови, по наместа влажни коловози. Од ЈП Македонија пат информираат дека магла со видливост од 100 метри има на планискиот премин Ѓавато.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонија пат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП Македонија пат се постојано на терен, информираат, и ги одржуваат сите патни правци проодни.