Живот
25. May 2017 - 21:30

Магдалена шета низ светот и се слика гола: Секое место го заверува со голотија/18+

Пољакињата Магдалена Восинска патува низ целиот свет, и за спомен се слика на сите места кои ќе ги посети и тоа гола.

Фотографиите ги поставува на Инстаграм, на кој моментално има над 130.000 следбеници. Како што рече, се слика гола зошто тогаш сликите се вонвременски.

На идеја да слика автопортрети на кои нема облека дошла уште како девојченце.

Foto Printscreen/Instagram

-Бев многу сиромашна и кога добив задача во одделението да направам автопортрет, помислив дека немам ништо убаво да облечам. Одлучив да ја соблечам облеката, така што може да се каже дека ги направив првите актови пред речиси 20 години, вели Восинска.

Foto Printscreen/Instagram

Магдалена Восинска е родена во Катовице во Полска во 1983 година. Се преселила во Америка 1991 година, и тоа прво во Аризона, а потоа во Лос Анџелес 2004 година.

Foto Printscreen/Instagram