Живот
16. December 2017 - 13:31

Луѓето во Дубаи ги оставаат своите автомобили да скапуваат во прашина! Еве ја причината

Купувањето на луксузни автомобили не е детска игра. Но, во Дубаи има инциденти каде лушето ги напуштаат своите луксузни автомобили како да не им е грижа! До сега полицијата пронашла околу 3000 такви автомобили, а можеби и повеќе. Но поради што?

Оставени позади зграда на паркингот, ова Ламбурџини акумулира многу прашина , но никој не го бара.

Причина поради кои овие автомобили се напуштени е Ширијатскиот закон кој го прави незаконски да ги остават своите долгови.

Ако платите автомобил со чек и биде одбиен, може да се заврши во затвор.

Според тоа, таквите престапници ги оставаат автомобилите и бегаат од земјата.

Судбината на овие автомобили ги довела на улица да собираат прашина.

Ако полицијата пронајде такви автомобили напуштени повеќе од 15 дена, тие оставаат обавестување и го превземаат возилото.

Во ОАЕ не постои заштита од банкрот.

Тоа значи дека сите тие автомобили кои собираат прашина на паркинг местата на аеродромот во Оае ги напуштиле сопствениците кои одлучиле да побегнат од земјата наместо да одат во затвор.

Многу луѓе земале големи заеми за модерни автомобили кога работите напредувале како начин да се сржат рамо до рамо со своите врсници. Работите потоа се промениле, а многу се одлучиле да одлетаат, наместо да се соочат со законот.

И локални но и странци се обвинети за напуштање на своите скапи автомобили.

Кога полицијата ќе открие напуштен автомобил, тие издаваат предупредување. Ако сопственикот не се појави за 15 дена, автомобилот го запленуваат.

Повеќето запленети автомобили никогаш несе побарани од нивните сопственици.

Полицијата потоа ги продава на аукција.

За ѓал, трендот на луксузни автомобили кои се напуштени во Дуабаи не покажува знаци на успорување. Во просек, полицијата во Дубаи пронаоѓа околу 3000 напуштени луксузни автомобили секоја година.