Балкан
22. July 2015 - 11:46

Лоша вест за сите кои летуваат во Грција - Погледнете ја новата цена на гирото

Од завчера во Грција стапија на сила новите мерки за штедење кои подразбираат и зголемување на стапките на Данокот на додадена вредност поради што Грците ги дочека вистински шок во продавниците. За основните прехрамбени продукти сега плаќаат по неколку евра повеќе. 

Скокот на цените носи непријатност и за туристите. Нивниот омилен грчки специјалитет, гиро, чини речи си двојно повеќе на некои места, односно сега се продава и за цена од 3,5 до 4 евра. 

Од вчера во Грција повторно работат и банките но за подигање пари, и натаму останува лимитот. Така граѓаните наместо 60 евра дневно сега неделно можат да подигнат 420 евра.