Loading Video...
Свет
7. July 2018 - 21:17

Лондон предлага зона на слободна трговија со ЕУ по Брегзитот

По повекемсени натегања,  Британската влада  усвои план  за идните преговри  со ЕУ за Брегзитот. Меј нагласи  дека со планот се предвисува   создавање на нов царински модел што ќе и овомзожи на Британија да скчлучува билатрерлани тргоовски договори со земји од целиот свет. Гланвиот преговарач на ЕУ за Бергзитот, Мишел  Барние  изјави  дека предлозите ќе бидат разгледани и анализирани дали се реални и спроведливи.