Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски се сретна со хрватскиот премиер Пленковиќ | Сител Телевизија
Македонија
13. February 2018 - 16:13

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски се сретна со хрватскиот премиер Пленковиќ

ВМРО-ДПМНЕ интензивно лобира за македонските интерси во рамките на турнеа низ  регионот.

Претседателот на партијата Христијан Мицковски од  хрватскиот премиер Андреј Пленковик  на средбата в во Загреб побара Хрватска како земја членка на ЕУ и НАТО да  ги искористи своите дипломатски канали и капацитети за да и помогне на Македонија во интеграцијата во евроатлантските структури.

Мицковски и Пленковик разговарале и за мегупартиската соработка  мегу ВМРО-ДПМНЕ и ХДЗ и состојбатра во која се наога македонската опозиција.

По средбата  со Пленковик, а претходно и  со поранешниот премиер на Словенија Јанша, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ утре треба да се сретне  и со српскиот претседател  Александар Вучиќ.