Фудбал
25. March 2017 - 13:57

Квалификации за СП 2018: Фаворитите не дозволија изненадување

 
 
Со девет натпревари од 5.коло синоќа продолжија квалификациите за Светското првенство 2018 во три групи.
 
Најубедливите победи ги постигнаа Македонија и Шпанија.
 
Г  група: 
ЛИХТЕНШТАЈН – МАКЕДОНИЈА 0:3, 
ИТАЛИЈА – АЛБАНИЈА 2:0  
ШПАНИЈА – ЛИХТЕНШТАЈН 4:1.
 
Табела: Шпанија 13 бода, Италија 13, Израел 9, Албанија 6, Македонија 3 и Лихтенштајн 0.
 
Д  група: 
ГРУЗИЈА – СРБИЈА 1:3, 
АВСТРИЈА – МОЛДАВИЈА 2:0 
РЕПУБЛИКА ИРСКА – ВЕЛС 0:0.
 
Табела: Србија 11 бода, Ирска 11, Велс 7, Австрија 7, Грузија 2, Молдавија 1.
 
И  група: 
ТУРЦИЈА – ФИНСКА 2:0, 
ХРВАТСКА – УКРАИНА 1:0 
КОСОВО – ИСЛАНД 1:2.
 
Табела: Хрватска 13 бода, Исланд 10, Украина 8, Турција 8, Финска 1, Косово 1.