Живот
15. September 2019 - 21:46

Купила крема во аптека, сега се бори за живот - Американка со месеци е во болница поради оваа состојка

Жена од Калифорнија е хоспитализирана во полукоматозна состојба, откако користела крема за лице од Мексико која била натопена со отровен метил-жива.

Нејзиниот син изјави дека таа се наоѓа во болница од јули. Во болница е примена со вкочанети раце и лице, отежната говор и проблеми со одењето, а состојбата и се влошила, пренесува АП.

Власите велат дека жената имала 2,630 микрограми жива на литар крв, што е 500 пати повеќе од прифатливото ниво.

Здравствените работници соопштија дека 47-годишната жена од Сакраменто кремата ја купила во мексиканската држава Халиско.

Живата понекогаш се користи за осветлување на кожата и отстранување на старечките пеги, иако е отровна.