Кумановец готви специјалитети од крокодил и зебра
Владимир Барџиќ (35) од Куманово, подотвува специјалитети од крокодил, зебра, кенгур, мечка и други еготични животни, за гости во хрватски ресторан на јадранското приморјe.
Барџиќ е специјализиран готвач за африканската кујна и на неговото мени се наоѓаат несекојдневни специјалитети за кои треба многу умешност и знаење. Toj последните две години е во Хрватска, а предходно работел во повеќе елитни ресторани, хотели и јахти во други земји. Моментно својата креативност и мајсторство, како шеф на кујна, го покажува во ресторанот Бодулка во Риека.
„Јас сум еден од малкуте на Балкан кои подготвуваат егзотични јадења и ја знаат афричката кујна. На менито се јадења од крокодил, зебра, кенгур, мечка, бизон, афрички ној и др“, - вели Владимир.
Тој објаснува дека од месото на крокодил може да се подготви комлетен оброк од ладно предјадење до главно јадење.
Повеќе прочитајте на КумановоЊус
Ново на Сител
-
Средба Мицкоски - Макрон
-
Квалитетот на високото образование зависи само од политичката волја во државата
-
Тема на денот со Марко Бислимовски, претседател на РКЕ
-
Преглед на вестите од светот
-
Орбан домаќин на европските лидери – Мора да се прилагодиме на новата реалност по победата на Трамп
-
Кос бара уставни измени
-
Камала Харис го призна поразот: Веќе се „крчка“ кабинетот на Трамп
-
Опозицијата се уште зборува за предвремени избори