Македонија
3. May 2016 - 14:58

Кумановец готви специјалитети од крокодил и зебра

Владимир Барџиќ (35) од Куманово, подотвува специјалитети од крокодил, зебра, кенгур, мечка и други еготични животни, за гости во хрватски ресторан на јадранското приморјe.

Барџиќ е специјализиран готвач за африканската кујна и на неговото мени се наоѓаат несекојдневни специјалитети за кои треба многу умешност и знаење. Toj последните две години е во Хрватска, а предходно работел во повеќе елитни ресторани, хотели и јахти во други земји. Моментно својата креативност и мајсторство, како шеф на кујна, го покажува во ресторанот Бодулка во Риека.

„Јас сум еден од малкуте на Балкан кои подготвуваат егзотични јадења и ја знаат афричката кујна. На менито се јадења од крокодил, зебра, кенгур, мечка, бизон, афрички ној и др“, - вели Владимир.

Тој објаснува дека од месото на крокодил може да се подготви комлетен оброк од ладно предјадење до главно јадење.

Повеќе прочитајте на КумановоЊус