Кумановец готви специјалитети од крокодил и зебра
Владимир Барџиќ (35) од Куманово, подотвува специјалитети од крокодил, зебра, кенгур, мечка и други еготични животни, за гости во хрватски ресторан на јадранското приморјe.
Барџиќ е специјализиран готвач за африканската кујна и на неговото мени се наоѓаат несекојдневни специјалитети за кои треба многу умешност и знаење. Toj последните две години е во Хрватска, а предходно работел во повеќе елитни ресторани, хотели и јахти во други земји. Моментно својата креативност и мајсторство, како шеф на кујна, го покажува во ресторанот Бодулка во Риека.
„Јас сум еден од малкуте на Балкан кои подготвуваат егзотични јадења и ја знаат афричката кујна. На менито се јадења од крокодил, зебра, кенгур, мечка, бизон, афрички ној и др“, - вели Владимир.
Тој објаснува дека од месото на крокодил може да се подготви комлетен оброк од ладно предјадење до главно јадење.
Повеќе прочитајте на КумановоЊус
Ново на Сител
-
Американците гуглаат како да заминат од земјата по победата на Трамп
-
Исчезната жена во Скопје, семејството моли за помош
-
Австрија ја прогласи целата земја за ризична област поради појава на птичји грип
-
Ѓердан што сведочи за пропаста на Марија Антоанета оди на надддавање
-
Реформската агенда на владата пред пратениците
-
Мицкоски оптимист по средбата со Макрон
-
Предвремени избори - Затворена тема
-
СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ да ги прифати мерките