Живот
21. July 2019 - 13:32

Куче од Македонија „заврши“ во Америка

Марк Вендајт Американски пилот спасил улично куче кое било повредено во сообраќајка во Скопје.
 
Марк  го нашол кучето повредено пред американската амбасада, тој претпоставувал дека кучето ќе биде вдомено во Македонија, меѓутоа откако видел дека посвојување на улични кучиња е многу ретка практика во земјата, го однел во САД. Кучето добило име Мила и живее со Американско семејство.
 
Приказната за кучето Мила ја пренесоа и американските медиуми.