Спорт плус
25. February 2020 - 19:44

„Кралот на ромите“ доаѓа во Скопје

Според Рома Тајмс еден од најдобрите боксери на денешницата Тајсон Фјури би можел во месец март да го посети Скопје и Македонија.

            Фјури кој пред само два дена го победи фуриозно Деонтај Валјдум во борбата за светската титула е поканет да учествува на конгресот на Интернационалната унија на ромите кој е закажан во нашиот главен град.

Фјури на јавноста и познат како Крал на Ромите и во Скопје доколку се точни наводите би претстојувал од 26-29-ти март.