Македонија
17. March 2021 - 13:37

Костадинов: Пописот ќе биде безбеден по здравјето на сите, по 20 години неопходно е спроведување на таква статистичка операција

Одговор на новинарско прашање, Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ

Одговор: Секако дека како одговорна партија и како парламентарно мнозинство и како Влада којашто навистина дава се од себе за справување со оваа пандемија од Ковид 19 вирусот, вреди да упатиме порака до граѓаните дека навистина пописот како статистичка операција ќе биде безбеден.

Овде државата гарантира дека попишувачите максимално ќе ги почитуваат јасно утврдените здравствени протоколи, се со цел за да го заштитат здравјето свое но секако и на граѓаните.

Фактот дека 20 години немаме спроведено попис како статистичка операција секако не упатува на тоа дека навистина таквата операција е неопходна и е во интерес и на граѓаните и на државата.

Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ

Центар за комуникации со јавноста