Македонија
17. October 2021 - 23:44

Костадин Костадинов прогласи победа во Струмица

Кандидатот за градоначалник на Струмица од редовите на СДСМ, Костадин Костадинов вечерва прогласи победа.

Победивме, успеавме и пуштивме порака до сите како може да се води кампања и да се победат избори со над 4.000 гласа разлика, без при тоа да се спомне опозицијата и противкандидатот, бидејќи на крајот треба и ним да им служиме, истакна Костадин Костадинов, кој уште по првиот груг прогласи победа со убедливо водство.

Вети дека вратата ќе биде отворена за сите.

-Оваа огромна поддршка значи и огромна одговорност, значи да се биде отворен, комуникативен, од градоначалникот до последната функција во рамки на Општина Струмица. Ова е важна победа за цела Струмица и за цела Македонија. Разлика од повеќе од 4.000 гласа од над 80 проценти обработени податоци. Сигурен сум дека предноста и ќе се зголемува, бидејќи ние го нудиме најдоброто и кадровски и програмски. Од утре не чека работа, истакна Костадинов.