Технологија
15. May 2017 - 15:33

Kорисниците разочарани: Вибер донесе последна одлука

Од Вибер најавија одлука која разочара многу корисници. Од компанијата одлучиле дека веќе нема да развиваат свои апликации за Виндовс платформи, а ова предизвика разочараност и главоболка кај многу корисници.

Сепак, она што е најзачудувачки е тоа што Вибер одлучи да ја остави на страна и Десктоп опцијата. Така, корисниците кои имаат Вибер на компјутер ќе имаат голем проблем.

Тоа значи дека од сега корисниците повеќе време ќе поминуваат на паметните телефони.