Свет
21. October 2017 - 21:54

„Конфиденсиал“: Каталонија ќе прогласи независност на 23 октомври

Претседателот на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон на 23 октомври ќе прогласи несависност на Катлонија, објави весникот „Конфиденсиал“.