Свет
1. July 2016 - 12:50

Компанија им плаќа 7,500 долари за да одат на одмор, но има еден услов

 
Американската компанија "Full Contact" на своите вработени им нуди 7,500 долари за да одат на одмор, но секако има еден услов. Тие не смеат да користат никакви електронски уреди додека се таму.
 
Извршниот директор на компанијата, Барт Лоранг објасни зошто компанијата го нуди овој предлог.
 
- Навистина е важно да се оддалечиме од машините и да се опуштиме. Повеќето наши работници се среќни кога ќе се вратат. Луѓето по цел ден се поврзани со машини и електронски уреди, потребен им е одмор, вели тој.
 
Овој одмор важи за лицата помлади од 35 години.