Живот
16. February 2019 - 13:43

Кога снегот ќе ги затрупа куќите: Во овој руски град снег има до гуша, еве како луѓето влегуваат и излегуваат од дома

Жителите на градот Козиревск во областа Камчатка во Русија се едни од ретките луѓе во светот кои можат да кажат дека буквално се наоѓаат во снег до гуша.

Снежната покривка во ова место често може да биде многу висока, толку што наносите се во висина на вратите, па и до самите покриви од куќите.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruptly (@ruptly) on

Колку и да ни се чини ова страшно, жителите изгледа навикнале на ова, па и самото излегување од дома им е авантура во која се качуваат и симнуваат низ снегот, одат по тунели и премини кои ги направиле во снегот.