Живот
31. December 2017 - 10:39

Ќе се остварат ли пророштвата на Баба Ванѓа?

Баба Ванѓа била позната јасновитка во светот. Еве дел од нејзините пророштва за иднината:

2014 – Ванѓа предвиде дека поголемиот дел од човештвото ќе страда од гнојави чиреви, рак на кожата и други болести предизвикани од хемиско оружје

2018 – Новата сила, светска држава, ќе стане Кина. Земјите во развој од експлоатирани ќе прераснат во експлоататори

2023 – Малку ќе се промени орбитата на Земјата;

2025 – Европа е ретко населена ;

2028 – Изнаоѓање на нови извори на енергија. Заминување на летала со екипаж на Венера ;

2033 – Ледот на земјата се топи. Го зголемува нивото на океаните во светот ;

2043 – Светската економија цвета. Европа е водена од страна на муслиманите ;

2046 – Се ,,одгледуваат,, сите органи на човечкото тело , и замена на заболените станува најдобар метод на лекување;

2066 – За време на нападот врз муслиманскиот Рим, САД применуваат прв пат ново климатско оружје– ненадеен студ ;

2076 – Завладува ново бескласно општество – комунизам;

2084 – Природата полека заздравува ;

2088 – постои нова болест – стареење за неколку секунди ;

2097 – Брзото стареење е поразено ;

2100 – Вештачко сонце почнува да го осветлуваат темната страна на Земјата;

2111 – Луѓето стануваат киборзи живеат како роботи ;

2123 – Мали земји се во војна едни со други , големите не се мешаат ;

2125 – Во Унгарија фатен сигнали од вселената, сите ќе се сетат на Баба Ванга ;

2130 – Се создаваат човековите колонии под вода – со помош и совети од вонземјаните;

2164 – Животните, научниците ги претвораат во полу- луѓе ;

2167 – постои нова религија ;

2170 – Светската суша ;

2183 – човечка колонија на Марс станува нуклеарна сила, и бара независност од Земјата;

2187 – Научниците беа во можност да го спречат еруптирањето и избивањето на два од најголемите вулкани на Земјата;

2195 – колонија под морето ќе стане целосно независна – обезбедени со енергија и храна ;

2196 – Европејците и Азијци , по тотално мешање, стануваат една нација ;