Фудбал
3. April 2020 - 16:10

Ќе се игра ли фудбал,во УЕФА оптимисти?!

Белгија вчера реши да го прекине фудбалскиот шампионат и да го прогласи Бриж за шампион. За вакво решение размислувааи Холанѓаните. Поттикнати од одлуката на Белгијците УЕФА побарале „обединување во тешките моменти што ги предизвика пандемијата“.

„Имаме причина да веруваме дека фудбалот ќе продолжи во наредните месеци, во услови што ќе ги одредат властите. Поради тоа веруваме дека одлуката да се откажат домашните првенства во овој момент би била избрзана“, пишува во писмото што УЕФА го испратила до своите членки.

Пред неколку дена УЕФА го определи 30 јуни како последен датум до кога треба да завршат националните првенства, а дури потоа би се играле натпреварите во европските купови.