Македонија
20. September 2017 - 11:27

Кисела вода утре ќе остане без струја

Регионалниот центар за управување со кризи соопшти дека утре од 9 до 11 часот беа струја ќе бидат дел од жителите на улицата „Рузвелтова бр.44“ во општина Карпош, а од 8 до 14 часот дел од улицата „Дрезденска“ и дел од улицата „Багдадска“ во општина Карпош.

Од 08:30 до 14:30 часот без напојување со електрична енергија ќе останат жителите од булеварот „Асном“ бр. 68, 70 и 72 и околните објекти, како и корисниците од улицата „Тодор Чангов“ со подулиците и дел од улицата „Богомилски поход“ во општина Аеродром.

Без струја од 10:55 до 15 часот ќе бидат корисниците од касарната Чојлија во Петровец, од 08:30 до 13 часот дел од улицата „Кавалска“ и од 11 до 12 часот корисниците од улицата „Томе Арсовски“ во општина Кисела Вода. 

Од 9 до 12 часот струја нема да имаат жителите од улиците 1, 6, 7 во селото Батинци, од 9 до 12 часот дел од улицата „4“ во селото Никиштани и од 08:55 до 11 часот дел од жителите од населбата Идризово. 

Прекините во напојувањето со електрична енергија се поради изведување на планирани технички работи од страна на ЕВН Македонија.