Македонија
11. December 2016 - 18:35

Кавадарчанец го скинал гласачкото ливче на сопругата

Кавадарчанец го скинал гласачкото ливче на својата сопруга  и за малку ќе ја искршел и гласачката кутија, бидејќи не му се допаѓало како гласала. Откако влегол зад парванот, бил предупреден дека нема право да го прави тоа, па се разбеснил и го искинал ливчето, а поради тоа веднаш била повикана полиција.

Претседателот на општинската  изборна комисија Кавадарци Зоран Костов  потврди дека имало прекин од половина час на гласачко место. Се работело за нервозен човек кој направил испад, се заканил дека ќе ја скрши и гласачката кутија. Избирачкиот одбор соодветно реагирал, па откако скинал едно ливче го одвратиле од намерара да ја скрши и кутијата.