Македонија
8. July 2019 - 11:11

Карневалски групи од Струмица учествуваа на карневал во Лесковац

 Карневалските групи „Мулен Руж 2″ и Здружение „Струма” со своите маски „Чекор напред” и „Неуништлива вечна љубов” викендов учествуваа на 14-тиот Меѓународен карневал во Лесковац, на кој продефилираа околу 1.200 маскирани учесници.

Според информациите од членови на Организациониот одбор на Струмичкиот карневал, карневалските групи оставиле одличен впечаток кај публиката и организаторите на карневалот во Лесковац.

Карневалски групи од Струмица во текот на целата година учествуваат на карневали во регионот и Европа, на кои го претставуваат своите карневалски креации.