Живот
24. April 2018 - 22:33

Каменецот од тушот и кадата ќе падне без рибање: Не давајте пари за скапи средства

Тушот и кадата често фаќаат каменец и се легло на бактерии. Тешко се чистат и најчесто даваме пари за средства, но може овој проблем лесно и брзо да го решите и самите без давање пари.

Се што ви треба се вода и алкохолен оцет кои треба да ги измешате во чаша. Прво поминете го тушот со мокар сунѓер, а потоа ставете го средството и оставете да делува 15-20 минути, а потоа пребришете со сунѓер и исплакнете.

За кадата измешајте прашок за алишта и оцет, па ставете ја сместаа во кадата и по 10 минути избришете и исплакнете.

Се ќе блеска.