Свет
14. November 2016 - 20:05

Како се предаваат џихадистите од Исламска држава

Oткако ирачките сили го ослободија Нимруд, древниот сириски град кој Исламска држава го освои пред две години, тие ги продолжуваат борбите со џихадистите во предградието на Мосул.

Вчера беа објавени неколку снимки од боиштата, а на едно од нив се гледа како се предава еден од борците на ИД кој се најде во безизлезна ситуација. Војниците му порачаа на терористот дека нема да го убијат ако излезе и му ги кажаа имињата на некои од неговите соборци кои се предале. По кратко убедување, тој излезе од разрушениот објект и се предаде на војниците.