Живот
4. December 2017 - 12:33

Како Норвежани извлекуваат трактор од кал...

Се случува и трактор да заглави длабоко во кал, па затоа е неопходно да се донесе некоја друга моќна машина за да се извлече. Но во Норвешка селаните имаат интересна идеја како да го решат овој проблем користејќи дрво и јаже.
 
Се разбира за ова треба да бидете многу внимателни со давањето гас. Тракторот е многу опасно превозно средство, а ние многу често сме сведоци на трагедии.
 
Погледнете го видеото...